IMPORTANT! Trebuie respectate indicaţiile forţelor ce intervin pe DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peștera, pentru a nu se bloca din nou


Turiştii  trebuie să dea dovadă de înţelegere şi prudenţă pe DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peștera !Respectaţi  indicaţiile jandarmilor, salvamontiştilor, pompierilor  şi drumarilor  pentru a nu se bloca traficul. 

Nu mai ninge  însă drumarii sunt la datorie pentru a lărgi DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga -Bolboci– Padina – Peștera şi a crea refugii, având în vedere că  este dumincă şi turiştii care şi-au petrecut weekend-ul în zona montană dâmboviţeană  vor porni spre casă.

La această oră , în zonă se află deja directorul LDP Dâmboviţa, Cristian Avanu, prim -adjunctul  ISU Dâmboviţa , lt.col. Alfred Hantăr şi şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu  şi jandarmii montani de la Zănoaga şi Peştera. Din informaţiile pe care le deţinem,  în urma unei discuţii între reprezentanţii LDP, ISU Dâmboviţa, Jandarmeria Dâmboviţa şi Salvamont, s-a luat  decizia ca în jurul prânzului , maşinile care coboară de la Padina-Peştera  să fie încolonate şi însoţite de jandarmi să plece în siguranţă, pentru a nu se bloca din nou DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peștera. 

Gurpa operativă de jandarmi de la Pucioasa va intra şi ea în dispozitiv, adică va fi  la datorie, la Glod –intrarea pe DJ 714 pentru a  preveni blocarea traficului în condiţiiile în care vor exista maşini care vor să urce spre Peştera. Şapte pompieri sunt pregătiţi să intervină dacă vor mai cădea copaci pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga -Bolboci– Padina – Peștera.

 Salvamontiştii şi ei sunt deja pe baricade. La acest moment, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga -Bolboci– Padina – Peștera se circulă în condiţii de iarnă  dificile, pe 80% din sector se circulă pe un singur sens, utilajele de deszăpezire acţionează fără încetare.

leave a reply