Surprize pentru bătrânii din Centrul Social Răcari

Nu îţi trebuie bani, nu îţi trebuie abilităţi speciale, nu trebuie să fi fost învătat să faci asta.

Poţi dărui un zâmbet, o vorba bună, o îmbrăţisare unui suflet care are nevoie. Fericirea adevarată nu are preţ.

Dâruind vei dobandi  şansa de a simţi bucurie, sansa de a sădi speranţa în sufletul unui om, şansa de a dărui un zâmbet, şansa de a face ziua unui om mai bună.

Acest lucru  fac de mai bine de 7 luni, primarul Marius Caraveţeanu, preoţii din oraşul Răcari, consilierii PNL,  cadrele didactice şi elevii de la Liceul  Teoretic Ion Ghica –Răcari cărora  li s-au alăturat  profesorul Iordan Gheorghe Bărbulescu şi Fundaţia  Vanessa Youness, în cadrul  proiectului  caritabil „Adoptă un bătrân”,  implementat la nivelul Centrului Social Răcari.

 În fiecare lună, aceşti oameni inimoşi şi-au propus să aducă pe chipul bătrânilor din Centrul Social Răcari, bucuria şi voia bună, petrecând câteva ore împreună dar totodată oferindu-le mici daruri beneficiarilor din centru.

Vizita începe  cu o slujbă religioasă.  După cum ne-a obişnuit, edilul Marius Caraveţeanu a pregătit şi surprize bătrânilor din Centrul Social Răcari care  au avut parte de un program artistic. La final bătrânii au primit şi daruri.

Oraşul Răcari  ar putea fi gazda tinerilor participanți la programele  Fundaţia Pontificală Scholas Occurrentes

Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale şi Integrare Europeană şi Președintele Senatului SNSPA, este locuitor al oraşului  Răcari şi se implică în viaţa comunităţii răcărene, însă nu doreşte  să vorbească despre aceste acţiuni.

Totuşi   am reuşit  să  aflăm  despre câteva acţiuni pe care vrea  să le desfăşoare în oraşul  Răcari dar şi despre  vizita  domniei  sale la Vatican   în cadrul programelor Fundaţiei Pontificale Scholas Occurrentes  dar şi depre  întâlnirea cu Papa Francisc.

Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu i-a în calcul  ca în anul 2020, oraşul Răcari  să găzduiască  o întâlnire  de lucru cu tineri participanți la programele Scholas Occurrentes.

Edilul Marius Caraveţeanu, a rămas  plăcut impresionat de ideile   prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, de a organiza  la  Răcari, o întâlnire  de lucru cu tineri participanți la programele Scholas Occurrentes.

Pe această cale edilul  Marius Caraveţeanu  nu a ezitat să  sublinieze implicarea prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu şi a Fundaţiei  Vanessa Youness, în cadrul  proiectului  caritabil „Adoptă un bătrân”.

Opriţi-vă din drumul vostru! Uitaţi-vă în jurul vostru pentru o secundă! Uitaţi-vă în sufletul vostru, cercetaţi atent, căutaţi cu grijă…sunt sigură că aveţi ceva de dăruit, sunt sigură că în fiecare dintre voi există un suflet darnic…sunt convinsă că fiecare dintre voi îşi doreşte să simtă bucuria de a dărui un zâmbet!

leave a reply