1.400 de polițiști rutieri și 300 de radare vor acționa zilnic, din 26 noiembrie și până miercuri, 1 decembrie

Radare și patrule ale forțelor de ordine în zonele aglomerate, sunt doar câteva dintre măsurile pe care le au în vedere autoritățile pentru zilele următoare.

Începând din data de 26 noiembrie și până miercuri, 1 decembrie, la nivel național, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului se așteaptă un flux mai mare de oameni.

Peste 1.400 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie. Scopul polițiștilor este încurajarea unei conduite responsabile a șoferilor și prevenirea accidentelor grave, sens în care echipajele rutiere vor avea la dispoziție aproximativ 300 de aparate radar.

MAI recomandă conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la starea vremii și a drumurilor și să își ia toate măsurile necesare pentru o călătorie în siguranță, inclusiv cele cu privire la echiparea mașinilor pentru sezonul rece. Cetățenilor, care intenționează să petreacă aceste zile peste hotare, le reamintim că pe site-ul Poliției de Frontieră pot consulta harta interactivă a punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internațional și își pot astfel configura deplasarea în funcție de timpii medii de așteptare.

leave a reply

error: