2 Aprilie, stăm în casă şi aprindem simbolic lumina albastră pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Anul acesta #stamacasa şi aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari şi constienţi de situaţia celor peste 30.000 de persoane cu autism din România.

În a doua zi a lunii aprilie, 2 aprilie, an de an, marcăm ziua internațională de conștientizare a autismului. La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate cu autismul.

Afecţiunea este o tulburare complexă, care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur.Potrivit unor recente estimări recente, la nivel mondial, autismul afectează un copil din 100.

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007.

Mii de clădiri emblematice din întreaga lume – între care şi unele din România – vor fi iluminate în albastru, pentru a marca această zi de conştientizare.

Potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

leave a reply