2,2 milioane lei, pentru 3000 de burse ce vor fi acordate elevilor care învață la unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște

A  fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște pe anul 2020, un buget axat pe dezvoltarea urbei. În buget a fost prevăzută  şi suma de 2,2 milioane lei, pentru  3000 de burse ce vor fi acordate  elevilor care învață la unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște.Este vorba  despre burse de performanță, de merit, de studiu și burse sociale. Este diferențiat cuantumul bursei în funcție de mediile pe care le obțin copii.  Edilul Cristian Stan  a spus  că  este măsură binevenită pentru a încuraja performanța în educație. În ceea ce privește bursa de performanță, s-a mărit incidența și pentru clasele primare pentru că sunt și câteva concursuri care se adresează și acestor elevi.

Bursele de performanță se acordă elevilor care au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educației și Cercetării, care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MEC pentru competițiile internaționale şi  celor care au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național

Bursele de merit şi de studiu :

100 de lei, se acordă începând cu semestrul II pentru elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: media generală cuprinsă între 10 şi 9,85; nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar.

70 de lei, se acordă începând cu semestrul II pentru elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: media generală cuprinsă între 9,84 şi 9,50; nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar.

50 de lei, se acordă începând cu semestrul II pentru elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: media generală cuprinsă între 9,49 şi 9,00; nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar.

30 de lei, se acordă începând cu semestrul II pentru elevii  care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii: media generală cuprinsă între 8,99 şi 8,50; nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar.

Bursa de studiu are o valoare  de 30 de lei, se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condițiile:media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Bursa socială  se acordă elevilor orfani sau bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică şi cu orice alte boli cronice pe care consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar le pot lua în considerare; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar, fără a fi condiționată de venitul lunar net al familiei.

leave a reply