38 de intervenții ale pompierilor dâmbovițeni și 259 de solicitări ale SMURD Dâmbovița

În ultimele șapte zile, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 32 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 8 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de ușă și două salvări animale). 

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 259 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități de prevenire

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 3 controale pe linia situațiilor de urgență  la spații comerciale, două controale de autorizare privind securitatea la incendiu  și două activități de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-COV-2.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale principale. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 32 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

leave a reply

error: