Ce poate fi mai bun la masă decât o pizza proaspăt scoasă din cuptor? Aflată în topul preferințelor în materie de mâncare, pizza este de departe unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare. Drept urmare, nu ar trebui să ne mire faptul că majoritatea restaurantelor au ales să o includă în meniul lor.
Ori de câte ori ieșim să luăm masa în oraș, cel puțin o pizza se va comanda la masă în marea majoritate a ieșirilor. Doar că nu mereu avem dispoziția de a ieși în oraș, chiar dacă pofta de o pizza gustoasă există mereu. Drept urmare, poate fi o idee grozavă să faci pizza acasă. Iar dacă vei pune în practică următoarele trucuri, cu siguranță vei reuși să obții o pizza mai bună decât la restaurant:
Folosește o făină specială
Sigur, poți folosi și o făină obișnuită, dar vei observa că blatul de pizza nu va fi la fel precum cel din restaurant. O opțiune la îndemână ar fi să cumperi aluat pentru pizza, dar tot nu este cea mai bună alegere. Recomandarea noastră este să cumperi o făină specială pentru pizza, iar în timp ce frămânți poți folosi ulei de măsline, drojdie, sare de mare și apă. În acest fel, vei obține cel mai bun aluat pentru pizza.
Alege doar ingrediente de o calitate cât mai bună
O pizza delicioasă se obține numaidecât folosind doar ingrediente de o bună calitate. Alege să folosești ingrediente proaspete, iar dacă ai o grădină, atunci cu siguranță ai cultivat o mulțime de legume, verdeață sau chiar fructe pe care să le incluzi în topping.
O alegere inspirată ar fi să crești ierburile preferate în bucătărie, pe pervaz.

Adaugă carne
Legumele și ierburile dau un gust special, însă pizza nu ar fi atât de bună dacă nu ar conține carne. De aceea nu ar trebui să eziți în a adăuga cât mai multe ingrediente pe bază de carne. Salamul picant, șunca italiană, baconul, carnea de pui și cârnații reprezintă niște opțiuni grozave și cel mai probabil le ai deja în frigider.
Brânza nu poate lipsi!
În Italia, țară în care pizza se simte acasă, se spune că o pizza delicioasă trebuie să aibă numaidecât o cantitate cât mai generoasă de brânză. De regulă se folosește mozzarella, dar nu ezita să folosești și alte tipuri de brânzeturi, deoarece sigur vei obține un rezultat cel puțin interesant.
Nu exagera cu ingredientele
Ai observat deja, probabil, că pizza din restaurante nu conține cantități generoase de ingrediente ci dimpotrivă, există un echilibru perfect. Ei bine, nu ar trebui nici tu să exagerezi cu ingredientele, ci să le folosești în cantități moderate. Un singur strat este mai mult decât suficient.
Nimeni nu spune că o pizza perfectă este ușor de gătit, iar dacă ești de părere că tot acest procedeu de gătire a unei pizza ca la carte este prea complex pentru tine, atunci nu îți rămâne decât să intri pe oneminutepizza.ro și să alegi sortimentul preferat de pizza, pentru a te putea bucura apoi de prospețimea și gustul său minunat.