Proiectul de reabilitare la Școala Gimnazială Specială Târgoviște”, în faza de proiectare tehnică și execuție, vestea a fost dată de președintele CJ, Corneliu Ștefan.
Consiliul Județean Dâmbovița a obținut fondurilor nerambursabile Regio pentru proiectul „Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială Târgoviște”, ce va fi implementat în 71 de luni, până în martie 2023. Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a semanat contractul de proiectare tehnică și execuție pentru modernizarea Școlii Speciale Târgovişte.
“ Am semnat contractul de proiectare tehnică și execuție pentru „Reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la Școala Gimnazială Specială Târgovişte”.
Dacă, în prezent, Școala Specială Târgoviște are 27 de săli de clasă, în urma implementării proiectului vor fi asigurate: 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere și 2 laboratoare cu toate dotările necesare, 3 săli pentru activități specifice, dar și o bibliotecă.” , a afirmat președintele CJ, Corneliu Ștefan .
Principalele activități ce vor fi realizate în cadrul proiectului sunt: lucrările de reabilitare și refuncționalizare a clădirii principale a Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște, dotarea necesară pentru realizarea procesului educațional în bune condiții, amenajarea unei gospodării de apă, amenajări exterioare, împrejmuirea terenului de sport și a incintei școlii, realizarea spațiilor verzi din perimetrul unității de învățământ, realizarea rețelelor exterioare de utilități și branșamentele acestora, precum și achiziționarea și montarea unui grup electrogen pentru alimentarea cu energie electrică în cazul avariilor la rețeaua principală. Bugetul proiectului are o valoare totală de 7.254.320,44 lei, din care peste șase milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 929 de mii de lei sunt fonduri de la bugetul național, iar contribuția beneficiarului este de peste 250 de mii de lei.