A avut loc Colegiul Prefectural Dâmbovița, prezidat de prefectul Claudia Gilia, alături de care a participat și subprefectul Ioan Corneliu Sălișteanu. În cadrul ședinței au fost trecute în revistă următoarele aspecte:
1. Realizările privind programul de investiții, întreținere și reparații la infrastructura amenajărilor de îmbunătățiri funciare în județul Dâmbovița în anul 2022;
2. Activitatea A.J.P.I.S. Dâmbovița (acordarea beneficiilor sociale, acordarea de subvenții asociațiilor și fundațiilor, campanii efectuate de către inspecția socială, activitatea Comisiei pentru aplicarea Decretului – Lege nr. 118/1990 și a Comisiei județene de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților) în perioada ianuarie – septembrie 2022;
3. Date generale privind activitatea Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița în anul 2022;
4. Stadiul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică finanțate din fonduri externe nerambursabile.
În ce privește primul punct de pe ordinea de zi, ”Realizările privind programul de investiții, întreținere și reparații la infrastructura amenajărilor de îmbunătățiri funciare în județul Dâmbovița în anul 2022”, domnul Alexandru Ion din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Unitatea de Administrare Dâmbovița a subliniat faptul că, la nivelul județului nostru, amenajările de îmbunătățiri funciare sunt constituite din: amenajări de irigații (34661 ha), amenajări de desecare (64313 ha) și amenajări de combatere a eroziunii solului (13227 ha).
De asemenea, au fost prezentate investițiile ce urmează a fi derulate, cel mai important obiectiv, în acest sens, reprezentându-l amenajarea de irigații Titu – Ogrezeni, zonă stipulată în Anexa nr.1 (Obiective ale infrastructurii principale de irigaţii propuse pentru reabilitare), la poziţia 61, în cadrul Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România, program aprobat prin H.G. nr. 793/2016.
Au fost propuse reabilitarea canalelor de aducțiune CA1 pe lungimea de 19.225 ml, precum şi reabilitarea canalului CA 2 pe lungimea de 30.667ml şi a celor 18 stăvilare, 5 deversoare, 17căderi, 16 podețe și 5 sifoane.
Efectul pozitiv previzionat prin reabilitarea acestei amenajări de irigaţii este îmbunătăţirea randamentului de funcţionare a canalelor şi implicit reducerea cheltuielilor pentru asigurarea apei de irigaţii.
Conducerea A.N.I.F. Dâmbovița a subliniat că prin realizarea lucrărilor propuse se vor elimina pierderile de apă prin infiltrație, iar singurele pierderi de apă care se vor produce vor fi cele prin evaporație.
Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News