A avut loc inaugurarea Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap de la Găești

Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap Găești a fost realizat în baza unui acord de colaborare încheiat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița şi Fundaţia “SERA ROMÂNIA”, aprobat prin hotărârea CJD nr. 158 din 07.06.2017.

Fundația “SERA ROMÂNIA” este unul din partenerii care au sprijinit DGASPC Dâmbovița încă din anul 2002, în multe din acțiunile sale de asigurare a serviciilor de bună calitate beneficiarilor, prin implementarea în parteneriat a unor proiecte.

Având în vedere rezultatele foarte bune obținute în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap Târgoviște, înființat în anul 2012 cu sprijinul Fundației “SERA ROMÂNIA” și pentru a putea asigura accesul la servicii specializate și pentru copiii cu dizabilități care au domiciliul în partea de sud a județului Dâmbovița, a fost realizat Centrul de recuperare pentru copilul cu handicap din localitatea Găești.

În curtea Complexului de Servicii Sociale Găești din str. Șerban Cioculescu, nr. 32, exista o fostă cantină, aflată în stare de degradare, care prin reabilitare, extindere, modernizare și dotare, a fost transformată într-un centru de recuperare pentru copilul cu dizabilități.

Investiţiile legate de proiectare, reabilitare, construcţie și dotare au fost de 280.000 euro, din care suma de 200.000 euro a fost asigurată de către Fundaţia “SERA ROMÂNIA” și 80.000 euro de către Consiliul Județean Dâmbovița.

Beneficiarii direcţi ai Centrului de recuperare pentru copilul cu handicap din Găești sunt cei 1588 copii cu dizabilități din judeţul Dâmboviţa. Dintre aceștia, 135 copii locuiesc în Găești sau zonele limitrofe (oraș Găești, Vișina, Raciu, Lucieni, Dragodana, Morteni, Gura Șuții, Cobia, Gura Foii, Petrești, Uliești).

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Nicolae Comănescu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Marilena Cristea, directorul Fundației SERA România, Bogdan Simion, directorul general DGASPC Dâmbovița, Cristiana Bucur.

    Centrul are o capacitate de 35 beneficiari și asigură programe de kinetoterapie, logopedie, masaj, hidroterapie, terapie ocupațională, consiliere şi evaluare psihologică, consiliere părinți şi educaţie specială pentru copilul cu dizabilități, pentru o perioadă de până la 12 luni, cu posibilitatea de reluare a programului de recuperare.

Echipa pluridisciplinară a Centrului realizează evaluarea specializată a copilului cu dizabilități, întocmirea unui plan individualizat de intervenție pentru recuperarea și reabilitarea acestuia și planifică serviciile necesare, în colaborare cu reprezentantul legal al copilului.

Specialiştii din cadrul Centrului de recuperare urmăresc şi dezvoltarea copiilor beneficiari în familie, identificând nevoile de sprijin ale acesteia, dar şi ale minorului cu dizabilităţi. De asemenea, sunt evaluate rezultatele obținute în urma programelor specializate de recuperare, urmărindu-se reducerea gradului de dizabilitate şi o mai bună integrare şi incluziune socială pentru copiii cu dizabilități.

leave a reply