Acţiune pentru verificarea comerţului cu animale în târgul săptămânal de la Corbii Mari

Spread the love

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, sprijiniți de efective de la Postul de Poliție Corbii Mari, au acționat în târgul săptămânal din localitate pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei privind comercializarea animalelor, precum şi a produselor de origine animală. 

Astfel, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valaore de 1.500 de lei. Opt dintre acestea au fost  pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și două pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în perioada 28-31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și cei de la Secția Nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.000 de lei, 3 dintre acestea fiind pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, polițiștii au confiscat 5,27 m³ de material lemnos.

leave a reply

error: