Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 08 – 14 iunie 2020

În perioada 08 – 14 iunie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 46 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 2 incendii de vegetație uscată, 4acţiuni pentru asigurare zonă, 20 acţiuni pentru asistenţă persoane, 2 misiuni de asanare elemente de muniție şi 8 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (căutare-salvare, salvări de animale, deblocare ușă și îndepărtare elemente de construcție). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 194 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat 6 controale pe linia situațiilor de urgență, din care două la unități de învățământ și patru la unități din domeniul silvic. În urma acestora, s-au aplicat 7 sancțiuni contravenționale principale. Totodată, s-au emis două autorizații de securitate la incendiu (pentru două clădiri de producție) și trei avize de securitate la incendiu (o clădire de birouri și două clădiri de depozitare).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

leave a reply

error: