Administrația din Guilin  va construi la Târgoviște, o grădină a prieteniei

Vineri, 18 octombrie 2018, Primăria Târgoviște  a fost gazda  unei delegații oficiale din Guilin,  provincia  Guangxi , Republica Populară Chineză.Vizita   este urmare a semnării acordului de colaborare între municipiul Târgoviște și orașul Guilin , ce a pus bazele unor relații de colaborare și prietenie între administraţiile publice locale din Târgovişte și municipiul Guilin – Republica Populară Chineză.

În cadrul întâlnirii  s-au discutat chestiuni care țin de punerea în aplicare a acestui acord. Concluziile întâlnirii au fost prezentate în cadrul unei  declarații  de presă susținută de primarul  Cristian Stan și secretarul adjunct al Comitetului Municipal Guilin, prezent la Târgoviște .

Un  prim pas făcut  de  administrația chineză  din Guilin, este  realizarea la Târgoviște   a unei grădini  a prieteniei, un spațiu verde de relaxare.

 Importanța dezvoltării sistemului educațional, reprezintă  un alt obiectiv important în cadrul  acordului de colaborare între municipiul Târgoviște și orașul Guilin, urmând să  se facă schimburi de experiență între Universitatea Valahia din Târgoviște și Universităţile din orașul Guilin. Nu în ultimul rând,  oficialii  chinezi au dat asigurări  că vor pune accent  și colaborări în domeniul economic și industrial.

leave a reply

error: