Aplicația plf.gov.ro, operaționalizată din 19 decembrie 2021

Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România (PLF).

Formularul digital de intrare în România (PLF) va intra în vigoare începând cu 20 decembrie a.c. și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze.

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Reamintim că acest formular trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate.

Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state membre.

Aplicația pentru declarația epidemiologică – https://chestionar.stsisp.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Citizen Next, a fost pusă la dispoziția pasagerilor care intrau în țară prin Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București.

A fost lansată la data de 19 iunie 2020 și, de atunci până în prezent, a fost accesată de 6.568.820 ori. S-au înregistrat 1.065.186 de declarații, completate de către 815.966 persoane.

leave a reply