Cinci case,22 de gospodării, un garaj și demisolul unu bloc au fost inundate la Ciocănești,Cornești și Crevedia

La această oră, 28 de pompieri cu 7 autospeciale și 7 motopompe acționează în teren pentru a scoate apa din case și gospodării.

“În urma manifestării fenomenelor meteo COD PORTOCALIU (precipitații), începând cu ora 06:00 în această dimineață, echipaje de intervenție din cadrul ISU Dâmbovița acționează în mai multe localități pentru evacuarea apei.

Astfel, au fost afectate în comuna Ciocănești, satele Ciocănești: 5 case și 15 gospodării, Vizurești: 1 casă și 4 gospodării și Crețu: 2 case și 1 gospodărie; în comuna Cornești, sat Iazu: 1 gospodărie și în comuna Crevedia: 1 garaj, 1 gospodărie și demisolul unui bloc.

În teren acționează 28 de pompieri cu 7 autospeciale și 7 motopompe. Situația este în dinamică.”ne-a comunicat ISU Dâmbovița.

Județul Dâmbovița  este în continuare  sub cod galben de ploi torențiale.Atenționarea este valabilă până pe 18 iunie, ora 10:00.   

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

leave a reply

error: