Colegiul Prefectural Dâmbovița, au făcut un scurt bilanț Poliția, Jandarmeria și Pompierii

Colegiul Prefectural Dâmbovița, au făcut un scurt bilanț Poliția, Jandarmeria și Pompierii, au fost trecute în revistă principalele activități desfășurate pe timpul sezonului rece 2021-2022 și rezultatele obținute de către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” Dâmbovița.

Astfel, în perioada anterior menționată, polițiștii dâmbovițeni au întocmit un plan de măsuri, în vederea menținerii ordinii și siguranței publice în zonele cu fluență mare de public, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență, evaziunii fiscale și a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public și privat.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, pe durata sezonului rece au fost înregistrate 605 infracțiuni, cele mai multe dintre ele de lovire și orice acte de violență (338), urmate de furt (122), distrugere (69) și amenințare (62). În ceea ce privește activitățile desfășurate pentru siguranța traficului rutier, au fost aplicate 22.982 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 4.905.779 lei.

Tot în perioada de referință, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a adoptat, la nivelul unității, mai multe măsuri, pentru:

• creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine publică;

• gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă, coroborat cu evoluția situației epidemiologice;

• atingerea obiectivelor misiunilor efectivelor proprii.

În ce privește misiunile de menținere a ordinii publice, jandarmii dâmbovițeni au efectuat: 2.422 de misiuni de menținere a ordinii publice, 271 de misiuni de asigurare a ordinii publice care includ și misiuni proprii specifice și acțiuni de prevenție, prin distribuirea de materiale informative, de care au beneficiat 584 de persoane.

La solicitarea Prefectului, Lt. Col. Cristian Florea a prezentat o analiză a incendiilor de vegetație uscată, produse în județul Dâmbovița în perioada 01.01.2022-24.03.2022, din care rezultă că, în comparație cu anul precedent, numărul incendiilor de vegetație este de aproximativ șase ori mai mare, ajungând la 520.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply