Cum alegi serviciile funerare?

Alegerea unei firme profesioniste de servicii funerare, în adevăratul sens al cuvântului, durează mai mult decât în cazul unor alte tipuri de firme. Pentru a fi sigur că nu vei avea probleme în mijlocul evenimentului neplăcut și foarte dureros, îți recomand să începi să soliciți oferte de la mai multe firme specializate, din timp.

Când medicii îți vor spune că te apropii de momentul în care nu mai poți ajuta cu nimic persoana dragă, trebuie să ai toate informațiile despre firma care te va ajuta să organizezi o înmormântare frumoasă și demnă de amintirea persoanei care va pleca către o altă lume.

Identificarea firmelor din orașul tău

Îți recomand să apelezi la serviciile unei firme pompe funebre din sector 1. Evenimentul nedorit se poate întâmpla la orice oră și va trebui să primești ajutor imediat. Dacă nu ai mai trecut printr-un astfel de eveniment până acum, trebuie să reții câteva lucruri importante care te vor ajuta mult.

Pentru început, trebuie să discuți cu medicul curant al persoanei care are probleme foarte mari de sănătate, despre prognosticul bolii. El îți va spune tot ceea ce trebuie să știi despre evoluția bolii și ce prognostic are.

Din timp, identifică toate firmele de servicii funerare din localitatea ta. Doar cele care au program NON-STOP. Nu trebuie să treacă mult timp de la momentul decesului. Va trebui să anunți imediat firma respectivă și aceștia vor trebui să se deplaseze imediat la locul unde a survenit decesul.

Ce tipuri de servicii funerare oferă firma pe care ai ales-o?

După ce ai identificat toate firmele din localitatea ta, întreabă care sunt serviciile pe care acestea le pot pune la dispoziția ta. Trebuie să cunoști exact care este ajutorul pe care îl vei primi din partea lor.

Întotdeauna în astfel de momente, apar tot felul de lucruri pe care trebuie să le rezolvi repede și eficient. Vor fi foarte multe acte de făcut, este nevoie de aprobări speciale dacă locul de veci nu este în apropiere, etc.

Solicită oferta finală de preț

Trebuie să cunoști foarte precis costul serviciilor pe care le vei contracta. Nu te mulțumi cu răspunsuri evazive. Întreabă în mod precis, de la început, cât va trebui să plătești. Îți recomand să alegi firmele care îți oferă un contract explicit și avantajos, precum și cele care îți oferă factură și chitanță.

Cere detalii despre experiența firmei și a persoanelor cu care colaborează

Tot ceea ce ține de înhumarea unei persoane dragi are o importanță mare! Nu doar din punct de vedere sentimental. Este vorba despre experiența efectivă de lucru cu acea firmă. Este bine să alegi echipele care au cel puțin 3 ani de experiență în acest domeniu.

Solicită recomandări și citește recenzii

Nu omite să întrebi cunoscuții dacă au recomandări și să cauți recenzii pe internet despre firma pe care ai decis să o alegi. Un sfat foarte bun îl poți primi chiar de la medicul tău de familie. Acesta se află în contact direct cu multe persoane bolnave și, mai mult ca sigur, a aflat multe păreri despre felul în care lucrează firmele de servicii funerare din oraș.

Înainte de a semna contractul, mergi efectiv și verifică atent calitatea materialelor care sunt necesare pentru o înmormântare, felul în care arată sicriele, aranjamentele florale, dricul, etc. În felul acesta vei fi pregătit și vei trece mai ușor peste evenimentul nefericit căruia trebuie să îi faci față așa cum se cuvine.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply