Dâmboviţa: Pe 11 martie, Campania “Meseria face diferența” şi Ziua Națională a Meseriilor

Ministerul Educației și Cercetării  a lansat  campania pentru tineri: „Meseria face diferența”.

Acțiunea se va derula în toată ţara. În judeţul Dâmboviţa Campania “Meseria face diferența” va avea loc pe  11 martie cu  prilejul Zilei Naționale a Meseriilor.

Alături de ISJ Dâmboviţa  si unitățile școlare, se vor afla partenerii direct interesați: operatorii economici,  Camera de Comerț, AJOFM, CJRAE.Programul acțiunilor va fi publicat pe site-ul ISJ si al liceelor tehnologice.

Campania „Meseria face diferența” are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual.

În următoarea perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ vor organiza, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, o serie de evenimente care să contribuie la creşterea vizibilităţii şi atractivităţii învăţământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenţi de clasa a VIII-a.

Reaminitim că învăţământul dual a fost introdus începând cu anul şcolar 2017-2018, an în care s-a înregistrat un număr de 2.268 elevi în prima promoţie pentru această formă de organizare a învăţământului profesional.

Datorită eforturilor comune ale tuturor celor implicaţi, sprijiniţi de Ministerul Educaţiei şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, numărul elevilor din învăţământul dual a crescut, ajungând în anul şcolar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu faţă de anul şcolar precedent.

leave a reply