Deputatul PSD Dâmbovița, Corneliul Ștefan către Ministrul Sănătății: Dacă ne ascundem după ușă și le servim cetățenilor numai ceea ce ne convine, nu eradicăm coronavirusul, nu disciplinăm oameni

Deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan i-a adresat  o interpelare ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în care solicită să li se comunice cetățenilor informații concrete,  Deputatul Corneliu Ștefan  îi mai solicită ministrului Sănătății să-i prezinte, în scris, informații legate de măsurile întreprinse de Minister în perioada decembrie 2019-martie 2020 pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și dacă în această perioadă au existat informări cu privire la situația din China și către cine au fost acestea transmise.

Domnule ministru,

Constat cu amărăciune, ca toți românii de altfel, că, în această perioadă de criză, situația unităților spitalicești din țara noastră nu este deloc una stabilă, care să nu ne îngrijoreze. Avem peste 800 de cadre medicale – medici, asistenți, infirmieri – infectate cu noul coronavirus. Un spital de urgență, cel din Suceava, se află sub comandă militară, din cauza proastei administrări de până acum. De asemenea, sunt nenumărați  medicii și asistenții care reclamă, pe rețelele  de socializare, lipsa echipamentelor speciale de protecție: măști, combinezoane, viziere, halate de unică folosință, ba chiar și mănuși și dezinfectanți.

Domnule ministru,

Există cazuri când personalul medical, eroii noștri din linia întâi, reclamă abuzuri la care sunt supuși de către managerii unor spitale, reclamă lipsa de implicare pentru rezolvarea problemelor ivite.

Consider, așadar, că este necesar, corect și vital ca, în această perioadă, să se facă o informare în flux continuu asupra tuturor problemelor existente, de la cazuistică la lipsa echipamentelor de protecție. Toate acestea trebuie relatate, aduse la cunoștința publicului. Dacă ne ascundem după ușă și le servim cetățenilor numai ceea ce ne convine, nu eradicăm coronavirusul, nu disciplinăm oamenii, nu îi determinăm să îmbrățișeze toate măsurile necesare într-o atare situație.

Domnule ministru,

Epidemia de COVID 19 care se extinde în România ar fi putut fi prevenită, dacă situația din China ar fi reprezentat un grav semnal de alarmă pentru Guvern și dacă s-ar fi trecut prompt la luarea unor măsuri graduale de protecție încă de la declanșarea nenorocirii.

În mediul comunicațional, au apărut mesaje potrivit cărora au existat rapoarte alcătuite de instituții subordonare Ministerului Sănătății, care atrăgeau atenția asupra epidemiei de coronavirus din China și propuneau măsuri, dar Guvernul nu le-a luat în seamă!

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați dacă au existat, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, informări cu privire la situația din China și către cine au fost transmise. Vă mai solicit, totodată, să-mi comunicați și care sunt măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Solicit răspuns în scris.”acesta este textul  interpelării

leave a reply