DSP Dâmbovița  a primit a treia tranșă de vaccin antigripal

Alte 24000 de doze de vaccin antigripal au sosit în Dâmbovița. Joi, 18 octombrie, DSP Dâmbovița  a primit de la Ministerul Sănătăţii a treia tranşă de vaccin antigripal, în cantitate de 24000 de doze, ce trebuie înmânate medicilor de familie.Până la finalul lunii octombrie este planificată să sosească la DSP Dâmbovița  şi a patra tranşă de vaccin antigripal, cuprinzând 14880 de doze.

Pentru sezonul epidemic 2018-2019,  DSP  Dâmbovița  a solicitat Ministerului Sănătăţii 47220 de doze de vaccine antigripal. În prima  tranşăau sosit 4240 de doze iar  în cea de-a doua tranşă – 4100 de doze.

Ca înfiecare an, Campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire,mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice,în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Din ultimele raportări effectuate în cadrul monitorizării infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, dar numărul infecţiilor respiratorii îşi continuă trendul ascendent, comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară.

Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilorprin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

leave a reply