IADUL PE CÂMPURILE din Corbii Mari, flăcările au mistuit 30 de hectare de pășune și miriști, în sat Bărăceni, intervenția rapidă a pompierilor și a autorităților locale a făcut ca incendiul să nu devină un dezastru.In primă fază a intervenit un echipaj de pompieri de la Garda Potlogi cu o autospecială de stingere.
La locul evenimentului, pompierii au constatat că arde vegetatie uscată pe o suprafață considerabilă. Flăcările au afectat deja o suprafață cca. 30 ha.
Pentru a opri extinderea flăcărilor forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere cu apă. Incendiul a fost localizat și s-a acționat pentru lichidare.

În sprijin a acționat și un echipaj de la SVSU Corbii Mari.
Incendiul a fost lichidat, la locul evenimentului a rămas o autospecială pentru supravegherea zonei în eventualitatea unor focare ascunse sau reaprinderii acestora.
Apelul primarului din comuna Corbii Mari:STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE
„Încerc din răsputeri să trag un semnal de alarmă și de conștientizare.
În această după-amiază, s-a produs un incendiu de vegetație uscată; au ars peste 30 de hectare (!!!) de pășune și miriști. Putea să se sfârșească mult mai rău, focul fiind foarte aproape să ajungă la gospodăria de apă, stația de epurare sau chiar gospodăriile din satul Corbii Mari. Tragedia a putut fi evitată doar prin intervenția excepțională a ISU Dâmbovița (Potlogi, Titu),care a acționat cu 3 autospeciale, căroa li s-au adăugat o autospecială a Primăriei și 2 tactoare ale unui fermier din comună (le mulțumesc din suflet tuturor)
Ce trebuie să se întâmple ca să înțelegem că acțiunile iresponsabile ale unor cetățeni pot duce la consecințe grave?! Nu mai vorbesc de faptul că generează blocaje în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.
Vom face investigații ca să aflăm cine sunt vinovații și vă promit că vom avea toleranță ZERO pentru astfel de gesturi. În același timp, vă rog pe toți să respectăm câteva reguli simple, dar esențiale:
Utilizarea focului deschis în perioadele caniculare și pe timp de vânt este interzisă;
Supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;
Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile;
Dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le, dar fără a vă pune viața în pericol;
Anunţaţi imediat orice incendiu pe care îl observaţi la 112!” a transmis primarul Ionuț Bănică
Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News