În onoarea Zilei Naționale a României, Primăria Târgoviște și în premieră, sediul CJ Dâmbovița, luminate în culorile tricolorului

În onoarea Zilei Naționale a României, Primăria Târgoviște și în premieră sediul CJ Dâmbovița, luminate în culorile tricolorului, simbol identitar al poporului român.

Drapelul Național – albastru, galben, roșu (de la lance) – a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească în 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăție” înscrisă pe el și sfințit a doua zi în cadrul Marii Adunări Naționale de pe Câmpul Filaretului numit de atunci înainte Câmpia Libertății.

În premieră a fost instalat un sistem de iluminat la sediul CJ Dâmbovița, oferind posibilitatea luminării fațadei în permanență, în culorile tricolorului.

Ca în fiecare an, de 1 Decembrie , și Primăria Târgoviște este luminată în culorile tricolorului.

Drapelul este simbolul național care i-a sprijinit pe români în cele mai grele momente. De astfel, drapelul României poate fi înălțat oricând fără nici o constrângere, atât de persoanele fizice la domiciliu, cât și de persoanele juridice la sediile acestora. 

leave a reply