Încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.VIDEO

Încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a semnat ordinul  de începere a lucrărilor.

Anunțul a fost făct public chiar de președintele CJ, Corneliu Ștefan alături de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, administratorul public Cristian Avanu, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarul Cristian Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, deputatul Carmen Holban și conducerea unității spitalicești,în cadrul unei conferințe de presă chiar în zona unde se va amenaja șantierul.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște” are valoarea totală de 8.113.657,07 lei.Termenul de finalizare a acestei investiții este luna decembrie 2023.

Prin proiect, se va extinde Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, ea urmând să beneficieze și de echipamente și componente necesare funcționării și eficientizării serviciilor de sănătate publică pe care le desfășoară permanent.

Încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.VIDEO

Această etapă presupune realizarea unui tronson nou de clădire dedicat urgențelor vitale și amenajarea de spații adecvate pentru urgențele nonvitale și pediatrice și, în plus, achiziționarea de aparatură modernă care să răspundă nevoilor specifice unei unități de primiri urgențe: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; un aparat de radiologie digitală; un sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse de instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; un ventilator portabil; o stație centrală de monitorizare; un ecograf staționar; un monitor triaj cu manșete de diferite mărimi pentru urgențele pediatrice; mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi pentru transportul pacienților.

Primarul Cristian Stan a ținut să puncteze că  se acordă o importanță deosebită  investițiilor privind infrastructura medicală  a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște din partea CJ Dâmbovița. Edilul a spus că această investiții care începe  astăzi și celelalte ce vor  demara în curând, asigură o infrastructură  medicală la standarde europene.

Încep lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.VIDEO

Acest proiect urmărește ca indicatori precum scăderea timpului de așteptare al pacienților până la primul consult, respectiv până la externarea sau internarea pe secții, creșterea capacității de preluare a pacienților din accidente cu victime multiple, creșterea capacității de preluare a victimelor unor dezastre care ar afecta alte orașe din județ sau județele limitrofe, încadrate în zone cu risc crescut pe hărțile de hazard, sau scăderea costurilor de operare să se înscrie între carcateristicile activității desfășurate în cadrul Unității de Primiri Urgențe.

În maximun 20 de zile se va desemna  și constructorul  pentru proiectul „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

În trei săptămâni  se va finaliza licitația și se va desemna  și constructorul  pentru proiectul „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște” conform proiect tehnic. Valoarea estimată a acestei investiții fiind de aproximativ 17.000.000 RON.

La finalul lunii martie, se finalizează și procedura de achiziție pentru Extinderea Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Președintele CJ, Corneliu Ștefan a mai ținut să anunțe că cel târziu la finalul lunii martie se va finaliza și procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului ce are ca obiect „Extinderea Secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște ”. Această investiție este suportată integral din bugetul CJ Dâmbovița și are o valoare de 6.000.000 RON.

leave a reply