Începând din 13 aprilie 2021, cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid circulă pe traseele din Târgoviște

Spread the love

Marți dimineață, 13 aprilie 2021, primul lot de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, 28 la număr, a intrat pe traseu, pe arterele din Târgoviște. Un moment istoric pentru transportul public târgoviștean.

Este primul pas al amplului proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean cu fonduri europene.  Primarul Cristian Stan  alături  de  viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și city managerul Gabriel Boriga , a fost prezent la primele ore al dimineții, la sediul Serviciului Public  Municipal Târgoviște de unde cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid aupornit pe traseu, i-a anunțat pe târgovișteni, că până la finele anului, în Târgoviște vor fi în total 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Luni, 12 aprilie 2021, s-a semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid! Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adăuga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente deja în parcul Serviciului Public  Municipal Târgoviște de mijloace de transport în comun.

Chiar dacă a fost o oră destul de matinală, prezent la acest moment important pentru municipiul Târgoviște, a fost și președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan .

Autobuzele sunt echipate cu:

– Senzori numărare călători;

– Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;

– LCD – 21.5″;

– Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare;

– Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;

– Computer de bord;

– Echipament de vanzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;

– Validator dual;

– Modul comunicații autobuz-CAN;

– Terminal controlori;

– Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);

– Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica;

Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fara TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.

leave a reply

error: