Jandarmeria Dâmboviţa a sărbătorit în Parcul Chindia, 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeria Română

 Jandarmeria Dâmboviţa a sărbătorit duminică, în Parcul Chindia, 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeria  Română.

La manifestare au fost prezenţi parinţi, copii şi bunici din judeţul Dâmboviţa precum şi tineri interesaţi de profesia de jandarm.

Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu privire la specificul instituţiilor, cu materialele şi tehnica folosite de jandarmi în executarea misiunilor.

Au fost amenajate standuri expoziţionale cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor, autovehiculele folosite în misiunile zilnice şi au fost prezentate exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu.(deplasarea alături de conductor, exerciţii de disciplină, întoarcerile , imobilizarea unei persoane violente cu ajutorul câinelui de serviciu, elemente de dresaj recreativ).

De asemenea, copiii au fost foarte încântaţi de precizia şi modul de execuţie a elementelor de dresaj prezentate de către jandarmi .

Şi jndarmii specializaţi în lupta corp la corp au făcut o scurtă demonstraţie de atac şi auto-aparare.

Totodată, în cadrul acestei acţiuni a fost organizată și o expoziție cu fotografii reprezentative din activitatea Jandarmeriei realizată cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Dâmbovița, precum și o expoziție de astrofotografie organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori.

leave a reply