La nivelul județului Dâmbovița au fost identificate 32.237 de persoane care primesc pachete de de igienă, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate

Spread the love

A început distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă. La nivelul județului Dâmbovița au fost identificați 32.237 de beneficiari ai acestui program.

 Acestea vor fi distribuite cu sprijinul prompt oferit de Ministerul Afacerilor Interne și de Instituțiile Prefectului.

Pachetele de de igienă, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), destinate persoanelor aflate în situaţii de risc au fost distribuite către administraţiile locale şi urmează să ajungă la beneficiari.

Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile care beneficiază de asistență materială de bază acordată în cadrul POAD sunt: persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

La nivel național, 1,18 milioane de persoane beneficiază de acest program.

leave a reply

error: