O clipă de neatenție îi putea fi fatală dar ajutorul a venit de jandarmi și salvamontiști

Spread the love

Jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit weekendul trecut în Cheile Zănoagei, în sprijinul unei persoane accidentate.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din București se afla într-o drumeţie împreună cu soția și fiica pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă).

La un moment dat, din cauza neechipării corespunzătoare și neatenției a alunecat în râul Ialomița şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa. Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă luxație la umăr.

Bărbatul accidentat a fost ajutat să ajungă până la DJ 714, de unde a plecat cu mașina personală la spital, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

leave a reply

error: