O grădiniță din Târgoviște are în derulare trei proiecte ERASMUS+

O altă filă din povestea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte, unitate şcolară cu prestigiu în județul Dâmbovița dar și peste hotare, și asta pentru că are în derulare trei proiecte ERASMUS +. Noua filă de poveste a fost scrisă, prin efortul comun al conducerii grădiniței, al doamnelor educatoare, copiilor și părinților.
Este vorba despre activitățile desfășurate în cadrul proiectului Erasmus+,“Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”, la care au fost prezenți și partenerii acestui proiect , din patru ţări: Islanda,Norvegia, Polonia și Italia.
Dacă luni, au avut loc ateliere aplicând metoda “Outdoor Learning “- “Învăţare în aer liber ”, miercuri, preșcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte au fost implicați în activități ce au avut ca temă centrală dezvelirea urmei parteneriatului în comunitate. Oficiile de gazdă au fost făcute de către doamna director a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte, Cătălina Cuculea. Nu au lipsit invitații de la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, inspectorul școlar general, prof, Ion Sorin și inspector de specialitate învățământ prescolar, Victoria Tomescu.
Prichindeii de la de grupa mijlocie “Furnicuțe”, prin talentul și măiestria lor artistică, au pășit pe un tărâm magic, al dansului islandez cu tradiţii folk şi populare. Oaspeții din Islanda au rămas plăcut impresionați de prestația scenică a “Furnicuțelor” .
Preşcolarii de la grupa mare “Veveriţe”, nu s-au lăsat mai prejos şi au pus în scenă un dans pe ritmuri ale muzicii italiene.
Și oaspeții din Norvergia au fost plăcut surprinși de grădinarii de la grupa mare ” Super Piticii ” care au dansat pe ritmurile muzicii norvegiene.
Nu în ultimul rând, grupa mare “Buburuze” a pus în scenă un dans pe ritmurile muzicii poloneze.
Surprizele artistice au fost încheiate de prichindeii de la grupa mare ”Ursuleți” care au reprezentat România, printr-o suită de dansuri populare.
Au mai participat la aceste activități și prichindeii de la grupele: Arlechino, Puișorul Moțat , Mugurașii și Greierașii Veseli.
Activitățile transnaționale de învățare, predare, formare din cadrul proiectului Erasmus+,“Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”, au continuat cu festivitatea de dezvelire a ” urmei în comunitate”, unul din obiectivele acestui parteneriat fiind acela de a lăsa o urmă ca mărturie a lucrărilor și schimbului de bune practici între partenerii din Islanda, Italia, Norvegia, Polonia și România.
Ziua de miercuri s-a încheiat cu “Seara părinților”, unde invitații de peste hotare și-au prezentat țările din care provin . În final au încins Brașoveanca și o horă românească, melodii interpretate de dâmbovițeanca Cristina Ilie.
Surpriza pentru oaspeții din Islanda,Norvegia, Polonia și Itali, a fost expoziția cu cele mai bune mâncăruri din bucătăria tradiţională românească.

leave a reply