Oficiali dâmboviţeni au participat la recepția organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze

La Ambasada Chinei în România  a avut loc  recepția organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze,  sărbătorirea a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze și aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România.

România este una dintre primele țări din lume care a recunoscut Republica Populară Chineză. După 70 de ani de istorie, relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două țări au continuat să se dezvolte, cele două părți se respectă reciproc și se susțin reciproc, iar cooperarea în diverse domenii este plină de vitalitate.Premierul României, Viorica Dăncilă a participat  la eveniment  şi a fost însoțită  de  Teodor Meleșcanu, proaspăt ales președinte al Senatului, Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, și Ștefan Radu-Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România, a subliniat progresul economic pe care Beijingul l-a înregistrat în ultimele șapte decenii, ajungând astfel a doua cea mai mare economie din lume, dar și rolul global pe care îl îndeplinește.

Au onorat invitaţia la eveniment  şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia,secretarul  general al Asociaţiei de Prietenie România China, Gheorghe – Popescu, fostul director al Crucii Roşii Dâmboviţa,secretarul judetului Ivan Vasile Ivanoff  şi  senatorul Titus Corlăţean.  Atmosfera întregului eveniment a fost una caldă și entuziastă, iar aplauzele nu au contenit. Dansurile, cântecele, solo, artele marțiale și alte programe aranjate de comunitatea de chinezi din România au fost minunate, alese cu grijă și de înaltă ţinută.

Amintim că relațiile dintre partea chineză și cea română din Dâmboviţa, între Crucea Roşie Dâmboviţa şi Crucea Roşie din China s-au dezvoltat mult în ultima perioadă. După ştim, şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia   este implicată activ în activităţi desfăşurate de Ambasada Chinei în România .

Anul trecut, pe 18 septembrie, deputatul Claudia Gilia  a fost gazda   unei delegații a Federației Femeilor din Întreaga Chină, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, dar și de președinte al federației,  ce a făcut o vizită în județul Dâmbovița.

leave a reply