Oficialii de la CFR și Ministerul Trasporturilor alături de conducerea CJ Dâmbovița, au inspectat infrastuctura feroviară din Dâmbovița.VIDEO

Oficialii de la CFR și Ministerul Trasporturilor alături de conducerea CJ Dâmbovița, au inspectat infrastuctura feroviară din Dâmbovița, dat fiind faptul că județul nostru este prins în investițiile din PNRR, privind modernizarea transportului feroviar. Încă de la primele ore ale dimineții s-au aflat în județ,  directorul general al CNCF CFR SA, Ion Alexandru Simu, Monica Mihăileanu, director general adjunct al CNCF CFR SA, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF)- Ștefan Roșean  și secretarul de stat în  Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), Ionuț Cristian Săvoiu.

 Președintele CJ Dâmbovița Corneliu Ștefan alături de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia i-a primit pe oficiali în Gara Titu unde s-a făcut o vizită de lucru.  Imediat, oficialii au făcut deplasarea către Târgoviște cu trenul CF Călători. A urmat vizitarea gării din Târgoviște.

După cum știm județul Dâmbovița este prins în proiectul pilot, implementat prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, ce vizează achiziția a 12 automotoare de 160 de locuri, precum și servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung. Proiectul pilot „privind utilizarea automotoarelor în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, în cadrul obligației de serviciu public de transport feroviar de călători pe liniile CF neelectrificate” va deservi prin servicii cu frecvență ridicată rutele din nordul Municipiului București și județul Ilfov, în conexiune cu județele învecinate Argeș, Dâmbovița și Giurgiu.  

Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Național de Redresare și Reziliență PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Oficialii au avut și o întâlnire cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale deservite de sistemul feroviar din județul Dâmbovița. S-a semnat protocolul de colaborare și s-au făcut prezentări privind proiectele de dezvoltare în sectorul feroviar cu impact în județ.

La vizită au fost prezenți, și vicepreședinții CJ, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie , administratorul public al județului Dâmbovița, Cristian Avanu și primari.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply