Președintele CJ, Corneliu Ștefan: Sfinxul și Babele sunt ale județului Dâmbovița. VIDEO

Președintele CJ, Corneliu Ștefan a anunțat că Sfinxul și Babele sunt ale județului Dâmbovița, potrivit instanței de judecată.

Sfinxul şi Babele sunt amplasate la graniţa dintre Prahova şi Dâmboviţa, iar cele două judeţe îşi dispută de ani buni în instanţă proprietatea asupra terenului pe care sunt aşezate monumentele. 

„Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor. Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru.

Mit, legendă sau poveşti din Antichitate, Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de ţară, a judeţului Dâmboviţa. Înconjurat de mistere şi legende, Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din ţara noastră. Sunt poveşti care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simţind chemarea acestuia, deveneau nemuritori”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Procesul a fost deschis în anul 2015, şi se află pe rolul Tribunalului Vâlcea, decizia nu este definitivă.

leave a reply