Primăria Târgovişte a marcat Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, prin iluminarea în albastru a clădirii admnistrative din centrul orașului

Începând cu anul 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Ministerul Sănătății susține campania “Luminează în albastru” prin care se transmit mesaje de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist.

Mesajele sunt: “Integrarea înseamnă acceptare și respectarea diferențelor”, “Toți suntem unici și diferiți și asta merită să fie sărbătorit” și “Luminează în albastru, pentru o mai bună înțelegere și acceptare”.

Şi  Primăria Municipiului Târgoviște  a marcat pentru al treilea an consecutiv, „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” (World Autism Awareness Day), prin iluminarea în albastru a clădirii admnistrative din centrul orașului.

 La ceas de seară,Primăria Municipiului Târgoviște, prin Centrul de zi pentru copii cu autism și sindrom Down ,,Sfânta Maria” şi Centrul de Zi pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcției de Asistenţă Socială Târgovişte, a marcat evenimentul alături de copiii speciali, de elevi din cadrul școlilor din Târgoviște și de voluntari de la Crucea Roșie, Filiala Dâmbovița.

Scopul acestui demers este de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii cu autism şi de a combate stigmatizarea şi prejudecăţile legate de această afecţiune.

Parteneri în cadrul acestui eveniment  au fost DGASCP Dâmbovița, Crucea Roșie Filiala Dâmbovița şi  Arhiepiscopia Târgoviște,

leave a reply