Primarul Cristian Stan, mesaj de 1 Decembrie 2020

Spread the love

Ziua de 1 decembrie este o zi foarte importantă pentru noi toți, pentru că astăzi este ziua noastră, este ziua țării noastre minunate! Sărbătorim 102 ani de la Marea Unire, cel mai important eveniment din istoria acestui popor, când prin curaj, sacrificiu și multă iubire față de țară am reușit să facem un vis să devină realitate.Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a transmis un mesaj cu acestă ocazie:

“ La mulți ani, România!

La mulți ani, Români!

La mulți ani, Târgoviște!

La mulți ani, Târgovișteni!

Mai puternic ca niciodată, mai apăsător și mai înălțător în același timp, astăzi este vorba de românism. De românism în România, o țară care-și merită trecutul istoric și are nevoie, acum, să se adape din el. Da, România are nevoie, astăzi, să soarbă cu sete din faptele de măreție ale înaintașilor, ale acelor înaintași care au știut să se așeze la aceeași masă, dincolo de orgolii, dincolo de interese diferite. Scopul era comun: o țară, ca entitate sfântă, unică și fără granițe interioare. O țară care nu se negociază nici cu străinii de la est, nici cu străinii de la vest. O țară care aparține poporului ei.

Ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia pare astăzi extrem de îndepărtat. Și nu ca durată în timp, ci ca atitudini, comportament al liderilor. Dacă ne uităm la diferite episoade din jurul nostru, avem impresia, uneori, că suntem tratați ca străini în propria țară. Că suntem conduși fără dragoste de țară, suntem certați la tot pasul și acuzați că din cauza noastră lucrurile nu merg bine. În 1918, s-a atins o culme a românismului, care a brăzdat epoca. Astăzi, râvnim după acea atmosferă.

Eu vreau să mă bucur în continuare de România așa cum o cunosc, așa cum am învățat-o din cărți, așa cum am iubit-o de copil. Vreau să-mi fie țară în continuare și nu un loc oarecare, pustiit de orice sentiment autentic. Eu sunt un român care-și iubește țara și aș vrea să fiu înconjurat numai de oameni asemenea. Aici și pretutindeni, din orice clasă socială am face parte, din brazda pământului până la cel mai înalt birou.

Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie să ne strigăm iubirea de țară!”, acesta este mesajul primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan

leave a reply

error: