RAFALE DE 55…60 km/h, vânt în aproape toată țara

RAFALE DE 55…60 km/h, vânt în aproape toată țara, valorile termice, în special cele nocturne, vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menține vântoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros.

Mai ales ziua și cu precădere în estul, sud-estul și centrul țării, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte, la altitudini de peste 1400 m, mai ales sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpada troienită și vizibilitatea foarte scăzută, iar în prima parte a intervalului și în restul teritoriului, cu precădere în sud, est și centru, unde local vitezele vor fi de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în dealurile Banatului.

leave a reply