S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ” Eficientizarea Energetică a Sistemului de Iluminat Public din municipiul Târgoviște”

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan , a semnat  alături  de directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR)Sud Muntenia, contractul de finanțare pentru proiectul ” Eficientizarea Energetică a Sistemului de Iluminat Public din municipiul Târgoviște.”

Proiectul, în valoare totală de 21.950.826,32 lei, va fi finanțat în cadrul Axei 3 a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Contribuția proprie a administrației locale este de 2% din valoarea proiectului.

Durata de realizare a investiției este de 36 luni din care execuția de   lucrări are  ca termen 12 luni. Prin implementarea acestui proiect se vor obține două lucruri importante. În primul rând, se va extinde rețeaua de iluminat public, iar întregul municipiu va fi mai bine iluminat.

În al doilea rând, prin modernizarea rețelei existente se va reduce consumul de energie electrică cu 30%.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat  a anunțat  că se va semna până la sfârșitul lunii  februarie și contractul  privind transportul public din Târgoviște.

Primarul Cristian Stan a făcut o scurtă prezentare a proiectului.Este o investiție  cu finanțare pe POR, Axa 3 cu o valoare de  21.950.826,32 lei.Prin realizarea acestei investiții  se va face  și o economie .

Nu va lipsi Dispensarul  care va gestiona acest nou Sistem  de Iluminat Public inteligent .Cristian Stan  nu a ezitat să  spună  că acest proiect este unul inovativ pentru municipiul Târgoviște. Licitația  de execuție  a fost deja lansată  privind acest proiect. 

Au fost prezenți: deputații Claudia Gilia, Oana Vlăducă și Corneliu Ștefan, viceprimarii Cătălin Rădulescu și Monica Ilie și  nu în  ultimul rând city managerul Gabriel Boriga dar și directorii din cadrul Primăriei Târgoviște. 

leave a reply