Unele țări,reintroduc restricțiile pentru a preîntâmpina valul 4 de COVID-19, mai virulent decât valurile precedente

Spread the love

Unele țări,reintroduc restricțiilor pentru a preîntâmpina valul 4 de COVID-19, mai virulent decât valurile precedente, vineri, Germania şi Franţa şi-au avertizat cetăţenii să evite călătoriile în Spania, acolo unde rata infectare cu noul coronavirus a devenit cea mai mare din Europa continentală.  

Olanda a anunțat că va reintroduce restricţiile în restaurante, baruri, cafenele, cluburi de noapte şi evenimente live.

Cipru a reintrodus, de asemenea, regulile cu privire la numărul de persoane permise în localurile de ospitalitate şi divertisment săptămâna trecută, după ce rata zilnică de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a atins un nivel maxim pentru anul acesta.

Portugalia a luat și ea măsuri, astfel că turiştii trebuie să fie vaccinaţi, să facă un test negativ sau să fi trecut recent prin boală pentru a putea rămâne în hotelurile sau pentru a mânca în restaurantele din multe zone.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a anunțat, la finaul spătămânii trecute, că rata săptămânală de infecţie cu Covid-19 pentru UE şi Spaţiul Economic European a crescut la 51,6 la 100.000 de persoane, faţă de 38,6 săptămâna precedentă.

În plus de asta, previziunile sunt cât se poate de subre, și asta deoarece se estimează că rata infectării va depăşi 90 la 100.000 de oameni în patru săptămâni.

leave a reply

error: