Viitorii mecani care participă în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei , ajută Fundatia Motivation Romania cu recondiționarea de scaune rulante

Ediția a cincea  a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei   este în plină  desfăţurare  în judeţul  Braşov ,  la Complexul Craiasa Munţilor  din   Moeciu de Sus – Bran.

 Participă în Tabăra Meseriașilor, 240 de elevi selectați din 26 de școli profesionale din județele Argeș și Dâmbovița. Ei învăță meserie de la specialiști care excelează în domeniile selectate: mecanică, electronică și automatizări.

Elevii participă și la ateliere de dezvoltare personală, prin care își vor dezvolta abilitățile de comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial și încredere în sine.

În  săptămâna  5- 10 august  2019,  a fost  în Tabăra Meseriașilor, cea de-a doua  serie   a mecanicilor, 60 de elevi   din Dâmboviţa  şi Argeş care au avut de pus în practică un proiect final şi care  a demonstrat  evoluția lor în Tabăra Meseriașilor.  Elevii au  lucrat alături de președintele Federației Romane de Drift, mentorul Gabriel Onofrei. Cauza din spatele atelierului practic i-a făcut pe viitorii mecanici să se simtă responsabili de munca lor și să caute motivația în ceea ce fac.  

Au putut ajuta Fundatia Motivation Romania cu recondiționarea de scaune rulante.  În Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei , a fost  şi Ciprian Lupu, coordonator zonal la Motivation România  şi primul utilizator de scaun rulant din România care are licență de pilot de la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS). Cei  180  de viitori mecanici din Tabăra Meseriașilor recondiționează  în total 90 de scaune rulante performante care vor fi donate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei a încheiat primele două săptămâni cu 120 de noi absolvenți, viitori mecanici, care au recondiționat 60 de scaune rulante.

Tinerii mecanici din tabără, sub îndrumarea tehnicienilor de scaune rulante ai Fundației Motivation, au fost foarte motivați să asambleze scaunele rulante știind că acestea vor ajunge la adulții și copiii din țară, care au nevoie de astfel de dispozitive de mobilitate. 

OMV Petrom este una dintre companiile pionier din România în susținerea educației profesionale. Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei este un model-pilot de școala modernă, adaptată nevoilor pieței muncii, care poate fi pusă în practică, de autorități și angajatori, pentru a da societății meseriașii profesioniști de care are nevoie, susţine  Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Nu au lipsit, surprizele, Președintele Federației Romane de Drift, mentorul Gabriel Onofrei şi Ciprian Lupu, coordonator zonal la Motivation România  şi primul utilizator de scaun rulant din România care are licență de pilot de la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) au vorbit  despre maşinile lor de curse şi totodată le-au prezentat viitorilor mecanici.  Totodată, viitorii mecanici  au putut testa si un simultator auto, de ultimă generaţie. 

A urmat  ceremonia proiectului final. Seara de sâmbătă s-a încheiat  cu foc de tabără şi party.

Duminică, au urmat moment pline de emoţi. Dintre cei 240 de  elevi participanți, 40 cei mai implicați și cu o evoluție deosebită în cadrul Taberei, primesc burse de studiu  în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2019-2020. În același timp, cele mai bune proiecte propuse de profesorii participanți în Tabăra Meseriașilor 2019 vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

leave a reply

error: