Ziua comunei Nucet de Izvorul Tămăduirii, 29 aprilie 2022

Ziua comunei Nucet de Izvorul Tămăduirii, în fiecare an, la Mănăstirea Nucet are loc un eveniment de tradiție la care numeroși credincioși se adună, cu prilejul sărbătorii creștine „Izvorul Tămăduirii”, hramul mănăstirii. Anul acesta va fi  sărbătorită și ziua comunei Nucet, astfel la sărbătoarea închinată Maicii Domnului, sute de oameni merg atât pentru slujbă, cât și pentru procesiunea până la „Fântâna de Leac”, unde anual are loc sfințirea apei sau Aghiasma mică.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Primăria comunei Nucet, oferă celor prezenți un spectacol extraordinar, dedicat zilei comunei, care va începe la ora 12:30.

Așadar, pe data de 29 aprilie, nume mari ale folclorului românesc vor crea o atmosferă de neuitat: Ionuț Dolănescu, Floarea Calotă, Gabriel Dumitru, precum și soliștii Orchestrei Populare „Chindia” – Simona Dinescu, Florentina Mîinea Ileana Pavelescu, Loredana Dobrescu și Yuriy Tsiple. Alături de aceștia vor susține momente artistice și ansamblurile: „Ilios”, „Horo”, „Cununa Brăneștiului” și „Cununa Nucetului”.

Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia”, dirijor Ionuț Dumitrescu.

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply