A avut loc lansarea volumului „Aprecieri critice privind apariția și evoluția administrației publice locale postdecembriste din România”

A avut loc lansarea volumului „Aprecieri critice privind apariția și evoluția administrației publice locale postdecembriste din România”, volumul aparține fostului secretar al județului Dâmbovița, dr.Ivan Vasile Ivanoff .

Fostul secretar al județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff și-a lansat cartea „Aprecieri critice privind apariția și evoluția administrației publice locale postdecembriste din România”, evenimentul a avut loc la Muzeul de Istorie din Târgoviște. Dr. Ivan Vasile Ivanoff a deținut funcția de secretar general al județului Dâmbovița din 1992 până în 2020. La evenimentul de lansare a cărții au participat: președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, foști președinți ai CJ, Gheorghe Ana și Adrian Țuțuianu, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, consilieri județeni, primari, oameni de cultură, profesori ai Universității „Valahia”, studenți, masteranzi, oameni politici și cunoștinței ale autorului.

“ Cu o deosebită plăcere am participat la un eveniment de mare însemnătate pentru cultura dâmbovițeană: lansarea volumului „Aprecieri critice privind apariția și evoluția administrației publice locale postdecembriste din România”, autor fiind dl. Ivan Vasile Ivanoff, secretar al județului Dâmbovița din 1992 până în 2020.

Domnul Ivan Vasile Ivanoff a fost martor al tuturor transformărilor suferite de administrația publică din România postdecembristă și, în volumul de astăzi, a surprins tranziția de la sistemul socialist bazat pe principiul centralismului la descentralizarea și autonomia locală.

Lucrarea prezintă, chiar din interior, o radiografie a administrației publice locale.

Așa cum îl știm, domnul Ivanoff a analizat, cu foarte mare atenție, metamorfozele acestui sistem complex care se numește administrația locală.

Pot spune că, în dubla sa calitate, practician și specialist în drept, autorul a reușit să publice un volum care nu trebuie să lipsească din bagajul de cunoștințe al celor care lucraeză sau vor să lucreze în administrația publică.

Felicitări și la cât mai multe volume!” a afirmat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Volumul a apărut la Editura Bibliotheca, Colecția Universitaria-Tehnica, lucrarea prezintă opinia pertinentă despre sistemul administrativ românesc de după înlăturarea regimului totalitar.

leave a reply