A treia doză de vaccin,cea mai rapidă soluție de a întări imunitatea, în fața variantei Delta

A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului tinde să devină cea mai rapidă soluție de a întări imunitatea, în condițiile răspândirii variantei Delta, din ce în ce mai multe ţări optează pentru această soluție și chiar și Organizația Mondială a Sănătății.

Israelul chiar a decis să extindă administrarea celei de-a treia doze de vaccin până la vârsta de 12 ani.

Organizația Mondială a Sănătății, care într-o primă fază și-a manifestat rezervele față de administrarea unei a treia doze de vaccin, în condițiile în care foarte mulți oameni încă o așteaptă pe prima, și-a nuanțat poziția.

Hans Kluge, director al OMS Europa: “O a treia doză de vaccin nu este un lux ‘furat’ de la cineva care încă aşteaptă prima doză de vaccin, este mai degrabă o modalitate de a menţine oamenii sănătoşi, pe cei mai vulnerabili. Dar, în acelaşi timp, trebuie să împărţim dozele de vaccin la toată lumea, să ne vaccinăm cu toţii. Trebuie să menţinem în acelaşi timp o presiune proporţionată împotriva virusului, nerenunţând la măşti, testare şi la ventilarea spaţiilor”.

Specialiștii europeni în sănătate publică sunt îngrijorați de încetinirea ritmului de vaccinare în Uniunea Europeană și estimează că până la un sfert de milion de persoane ar putea muri din cauza coronavirusului dacă nu este accelerată campania de vaccinare.

leave a reply

error: