ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI ÎMPREUNĂ CU INSPECTORI RAR

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI ÎMPREUNĂ CU INSPECTORI RAR, la nivel național, pe parcursul a două zile, o acțiune pentru controlul stării tehnice a autovehiculelor.

Astfel, în zilele de 10 și 11 noiembrie a.c., la nivel național, echipaje mixte de control, formate din polițiști și reprezentanții R.A.R., au desfășurat controale în trafic, care au vizat reducerea riscului de victimizare, prin accidente rutiere produse pe fondul deficiențelor tehnice, verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care este efectuat transportul în regim de taxi și eliminarea activităților ilicite.

Au fost controlate, în principal, autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, cele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

De asemenea, în cadrul activităților de control, s-a verificat și dacă luminile de ceață sunt folosite în alte condiții decât pe timp de ceață, precum și modul de funcționare a sistemului de ventilație/dezaburire/dezghețare.

Au fost verificate 10.787 de autovehicule și au fost aplicate 5.964 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 15 au fost aplicate pentru deficiențe la sistemul de frânare, 11 pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 248 pentru deficiențe ale sistemului de rulare (anvelope), 456 pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 79 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă, 604 pentru alte deficiențe tehnice, 159 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice, 45 pentru utilizarea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață și 4.347 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru deficiențe la sistemul de frânare, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, pentru defecțiuni periculoase la mecanismul de direcție, au fost reținute alte 5 permise de conducere, iar, pentru alte abateri, au fost reținute 436 de permise de conducere.

De asemenea, au fost reținute 763 de certificate de înmatriculare, dintre care 744 pentru vehicule înmatriculate în România și 19 pentru vehicule înmatriculate în alte state.

În același timp, în cadrul activităților de control, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 35 de cazuri.

Totodată, au fost constatate 76 de infracțiuni, dintre care 60 la regimul rutier și 16 de altă natură.

leave a reply