Apele Române spun că cele mai afectate rămân localitățile din județul Dolj unde echipele intervin pentru consolidarea malurilor și limitarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice.
Majoritatea pagubelor s-au produs din scurgeri importante de pe versanți, ploi torențiale însemnate cantitativ, pe arii restrânse (de peste 80 l/mp, izolat 100 l/mp), precum și incapacitatea de preluare apelor pluviale de către sistemele de canalizare.
Personalul Apele Române Jiu acționează
Pârâul Merețel s-a revărsat, inundând drumul comunal DC129, din comuna Gogoșu. C.L.S.U. Gogoșu a primit din partea Apele Române Jiu 250 de saci pentru a îi folosi la intervenție.
Personalul Formației Brabova monitorizează permanent zona Breasta – Grecești.
Formația Desnățui acționează, pe pârâul Desnățui, cu 300 saci de nisip, pentru supraînălțarea malurilor și evitarea deversării apei peste maluri. Debitul apei este în creștere, apa deversează malul stâng.
La Secu, formația Dunăre – Nedeia a intervenit cu 1500 saci cu nisip, aceștia fiind folosiți pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.
Membrii formației Scăești au deblocat secțiunea unui pod pe drumul județean în zona Cărășei, curs de apa pârâu Fratoștița.
Echipa Formației Scăești monitorizează cursurile de apă Racovița și Gârcotin.
Pe raza comunei Argetoaia drumul județean este inundat din pârâul Gârcotin, pe o distanță de cca 100 ml, cu o lamă de apă de cca 5 cm.
Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News