BABEL FAST: Memorandum între Asociația Teatrelor din Coreea de Sud şi Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

Ziua a cincea  a Festivalului BABEL a fost  cea mai plină .Această  a debutat cu întâlnirile matinale BABEL.

De această  dată, oficiile de gazdă au fost făcute  de către  directorul Festivalului BABEL, Mihai Constantin Ranin şi asta pentru că a urmat un moment unic  în cadrul festivalului, care a scris o nouă filă în istoria Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, şi anume a fost semnat un Memorandum între Asociația Teatrelor din Coreea de Sud şi Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.

Actorii Teatrului Tony Bulandra au participat la două festivaluri de teatru, ST Bomb și DipFe, unde au cunoscut atât publicul coreean, care i-a primit cu mult entuziasm, cât și actorii și regizorii din mai multe țări precum Japonia, Rusia și Franța. 

Acest memorandum facilitează schimburi culturale între cele două țări. Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra, a vorbit despre legătura pe care și Coreea de Nord o dorește, la nivel cultural, teatral.

Ziua a continuat  cu  un workshop susținut de profesorul de origine japoneză Atsushi Kakumoto care abordează o tehnică de teatru specială, prin transgresiune de la reprezentările apriorice născute în interior spre ceea ce propune mediul înconjurător: „Not from the emotions inside, but from the images outside”.

Regizorii și profesorii de teatru din Coreea de Sud, alături de Scott Johnston din Scoția, Vidyanidhee Vanarase din India și Atsushi Kakumoto din Japonia, au susţinut o dezbatere asupra imaginilor care domină acum teatrul contemporan din Orientul îndepărtat.

Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (FAST) ajuns, la cea de-a IX-a ediție,  găzduiește invitați din 19 de țări: Cehia, Polonia, Rusia, India, Italia, Belgia, Algeria, Franța, Scoția, Germania, Japonia, Anglia, Islanda, Israel, Coreea de Sud, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, România.   

Timp de 8 zile, între 2 și 9 iunie, au loc peste trei reprezentații pe zi în următoarele spații: Sala Mare și Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra, Casa Sindicatelor, Amfiteatrul Liceului 2, Piața Mihai Viteazul, Curtea Domnească, Centrul Vechi. În acest an, tema care  a reunit sub cupola sa toate spectacolele și manifestările culturale este Imagine

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

leave a reply

error: