CÂNDEȘTI: O persoană, găsită decedată într-o casă care a luat foc

CÂNDEȘTI: O persoană, găsită decedată într-o casă care a luat foc, descoperirea a fost făcută chiar de pompierii care se luptau cu flăcările.

Incendiul a izbucnit la o casă în Dragodănești, comuna Cândești. Au acționat echipaje de pompieri de la Garda Voinești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și de la  Detașamentul Târgoviște cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar de la SAJ un echipaj medical.

La locul evenimentului pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o casă pe o suprafață de  cca.80 mp. În scurt timp incendiul a fost localizat, iar în urma recunoașterii efectuată a fost identificată o persoană decedată în interiorul casei.

Aceste tragedii pot fi prevenite dacă respectați câteva reguli

În această perioadă, când termometrele arată că temperatura a scăzut, sobele, centralele termice și instalațiile electrice sunt exploatate la maxim.

Nu deveniți propria victimă!Aseară și în cursul nopții, echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea a două incendii, în comunele Șelaru și Nucet, ambele la clădiri de locuit.Din nefericire, la Șelaru două persoane au fost găsite decedate în interiorul casei. În ambele situații pompierii au salvat din calea flăcărilor locuințele învecinate.

NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii;

NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori;

NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului.

Utilizați sisteme de încălzire fără defecțiuni, protejați coșurile de fum față de materialele combustibile, reparați-le și curățați-le de funingine!”Mai bine previi, decât să nu fii!”

leave a reply

error: