Caravana Sănătății Plămânilor la Poiana

În zile de 6 și 7 iulie 2020,  în comuna dâmbovițeană Poiana,zona Căminului Cultural, va poposi Caravana mobilă care  este un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistenţa este asigurată de un echipaj format din trei profesionişti şi partenerii de la RAA.

Cetățenii  cu vârsta de peste 18 din comuna  Poiana pot beneficia de radiografii pulmonare gratuite. Potrivit Primăriei Poiana, cetățenii dornici trebuie doar să-și facă o programare luând legătura cu asistentul social din cadrul Primăriei Poiana, doamna Liliana Guță, telefon 0731580813 sau cu doamna Ioana Adamovici-reprezentatnt Fundația RAA,telefon 0731137526.

Cel mai mare program de screening al tuberculozei derulat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional ajunge în comunele: Cojasca, Brezoaele, Lunguleţu, Potlogi, Poiana şi Mogoşani. Judeţul Dâmboviţa se află în partea a doua a clasamentului naţional în ceea ce priveşte incidenţa tuberculozei.

În activitatea de screening din judeţul Dâmboviţa, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi RAA vor folosi caravana mobilă, dotată şi acreditată pentru screening radiologic şi diagnostic molecular rapid al tuberculozei care va fi prezentă în judeţul Dâmboviţa după un program bine stabilit.

leave a reply

error: