CODUL GALBEN   de ninsori, apoi lapoviță și ploaie, loveşte şi judeţul  Dâmboviţa

 În urmă cu ceva timp, meteorologii au emis un  COD GALBEN   de ninsori, apoi lapoviță și ploaie,  ce pune stăpânire şi  pe judeţul  Dâmboviţa . În intervalul vizat , 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 10, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

  În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Începând  cu data de 19 noiembrie, ora 03 – 19 noiembrie, ora 18,  în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

leave a reply