Concertul aniversar ,,Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate’’

Concertul aniversar ,,Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate’’ a avut loc la la sala Clubului Studenților din Târgoviște.

Concertul aniversar organizat în semn de recunoștință pentru personalitatea muzicală complexă și cei 80 de ani de existență ai legendarului naist Gheorghe Zamfir,  a fost la înălțime, cei prezenți în sală  au aplaudat la scenă deschisă.

“ Ați unit România prin cântec și ne-ați făcut mândri prin interpretarea unică și prestația de succes. Prin muzică ați reușit să faceți din granițe, punți. Concertul din această seară va rămâne în inimile tuturor. Sunt onorat să vă ofer această plachetă în semn de recunoștință pentru întreaga dumneavoastră carieră, a transmis dr.ec. Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în deschiderea concertului aniversar ,,Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate’’.

Concertul aniversar ,,Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate’’

Marele naist român a cântat alături de invitații săi și de Orchestra Simfonică ,,Muntenia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Daniel Jinga.Maestrul Gheorghe Zamfir, a ținut un discurs de suflet pentru dâmbovițenii lui, în care a amintit atât de începuturile carierei sale, cât și de interpretarea artistică unică prin intermediul naiului.

“Cei prezenți la concertul susținut de maestrul Gheorghe Zamfir au avut parte de momente care, cu greu, pot fi redate în cuvinte.

În cei peste 50 de ani de carieră dedicați naiului, Gheorghe Zamfir a urcat pe cele mai mari scene ale lumii. A înregistrat aproape 190 de albume, a vândut aproximativ 650 de milioane de discuri în întreaga lume, iar toate acestea i-au adus peste 120 de discuri de aur și de platină.

Concertul aniversar ,,Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate’’

Avem nevoie de astfel de evenimente, iar eu, alături de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița și de Centrul Județean de Cultură, sunt încântat că, în preajma sărbătorilor de iarnă, am putut oferi oamenilor din sală un astfel de cadou.

Mii de mulțumiri și plecăciuni, Maestre!

Felicitări dirjorului Daniel Jinga și Orchestrei Filarmonice Muntenia!

Aplauze tuturor!”, a mai transmis președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Evenimentul s-a incheiat cu aprecierile din partea publicului, aplaudând fără încetare și după ce marele naist al lumii, Gheorge Zamfir a plecat de pe scenă.

leave a reply

error: