Este în plină desfășurare procedura de expropriere pentru Casa Sindicatelor din Târgovişte

Anul trecut, Consiliul Local Municipal Târgovişte a votat în unanimitate   proiectul de hotărâre   care declanşează  procedurile  prevăzute de Legea  255 pe 2010  privind exproprierea  pentru cauză de utilitate publică  a imobilului Casa  de Cultură  a Sindicatelor.

 Zilele trecute, primarul municipiului Târgovişte,Cristian Stan  a anunaţ în cadrul unei conferinţe de presă    că  municipalitatea   are în plină desfășurare procedura de expropriere pentru o cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local adică  pentru Casa Sindicatelor.

A fost aprobată în Consiliul Local, se lucrează la documentația tehnico economică.

Edilul  a explicat că  în momentul în care va fi gata documentația tehnico-economică, în același timp cu aprobarea indicatorilor se va produce și exproprierea, urmând ca cei care vor dovedi că sunt proprietari să ridice banii din contul unde aceștia vor fi virați.

Casa Sindicatelor riscă să se deterioreze. După ce clădirea va intra în patrimoniul  Primăriei  Târgovişte, primarul Cristian Stan a declarat că este dispus să investească 10-15 milioane lei, bani fie din surse rambursabile sau nerambursabile, pentru reabilitarea și modernizarea acestei clădiri .

În acest context, iniţierea unui  proiect de reabilitare, modernizare şi reconversie funcţională  a Casei de Cultură  a Sindicatelor, prin declararea lui ca proiect  de utilitate publică locală  este o şansă de a salva clădirea de la ruină  şi de a fi readus  în circuitul cultural, un lucru important pentru comunitatea târgovişteană.

leave a reply

error: