Expoziția de pictură – „Amprente ale lumii mele” la Festivalul BABEL, Ministrul Culturii a onorat invitația. VIDEO

Expoziția de pictură – „Amprente ale lumii mele” la Festivalul BABEL, Ministrul Culturii a onorat invitația,  evenimentul a avut loc la ceas de seară în Foaierul teatrului Tony Bulandra, în cea de-a patra zi a Festivalului.

Alături de Ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, au fost prefectul  județului Dâmbovița –  Cludia Gilia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și nu în ultimul rând primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan și secretarul de stat Ionuț Savoiu.

Nu au lipsit critici de artă și iubitori ai artei plastice care au  trait cu intensitate  mesajul trasmis de lucrările expuse , care deschid o fereastră către un univers interior, în care lumea este văzută ca un teatru de păpuși. Un spectacol vizual complex, care atrage și îndeamnă la reflecție.

Amprente ale lumii mele

Carmen Olteanu, un artist vizual cunoscut din România, s-a născut în anul 1980, în Râmnicu Vâlcea. Este doctor în Arte Plastice și Decorative la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Lucrările artistei au putut fi admirate în peste 70 expoziţii personale şi de grup, în colecții private și publice, atât în ţară, cât şi în străinătate. De-a lungul carierei sale a adunat numeroase diplome și distincții pentru contribuția adusă în lumea artei.

Au vorbit despre artistă și creațiile sale criticul de artă -Ana Amelia Dincă, și Radu George Serafim, critic de artă și curatorul expoziției.Iubitorii de artă pot vizita expoziția de pictură, parte din Festivalul BABEL în perioada 10 – 19 iunie .

Organizatorii Festivalului BABEL sunt Teatrul Tony Bulandra și Primăria Târgoviște.

Program BABEL, marți, 14  iunie 2022

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala Oglinzilor, Identitatea structurii artistice și rezolvarea blocajelor profesionale, atelier de actorie susținut de conf.univ.dr. Paul Chiribuță; 3h

18:00 Sala Studio TTB, #nuEu, regia: Casandra Topologeanu, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, România; 1h

19:30 Piața Mihai Viteazul, Made of stone (Făcut din piatră), Scena Kalejdoskop, Cracovia, Polonia; 45 min.

20:30 Casa SindicatelorCasa, regia: Dumitru Acriș, Teatrul Național Satiricus, Chișinău, Republica Moldova; 2h (fără pauză)

23:00 Clubul FiordClubul Festivalului

Urmărește Dâmbovița PRESS și pe Google News

leave a reply