Festivalul-concurs Național de Literatură ”Moștenirea Văcăreștilor”, jumătate de secol de tradiție și consecvență

Nu este  întâmplător că, cel mai longeviv festival de literatură din țară „Moștenirea Văcăreștilor” se desfășoară la Târgoviște, fosta capitală a Țării Românești și locul în care s-a înființat prima tipografie românească (la Mânăstirea Dealu). În aceste zile , la Târgovişte are loc cea de-a 50-a ediție a Concursului Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Dâmbovița și cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.” Jumătate de secol de tradiție și consecvență ale Festivalului-concurs Național de Literatură ”Moștenirea Văcăreștilor”.Săptămâna aceasta, Târgoviște redevine capitala literaturii și culturii românilor de pretutindeni. În cei 50 de ani de existență, majoritatea poeților și artiștilor, la început de drum, au participat la acest concurs unde s-au întâlnit cu mentorii lor, dar și cu publicul dâmbovițean.  La fel se întâmplă și în aceste zile la Târgoviște, unde arta cuvântului unește destine și construiește temelii puternice în carierele tuturor participanților la acest festival-concurs.  În același timp, poezia, proza, teatrul și eseistica consolidează patrimoniul cultural al românilor, deoarece cuvântul care atinge inimi, scrijelește memorii adânci și rezistă timpului, timpurilor și chiar vremurilor. ”Moștenirea Văcăreștilor” este festivalul-concurs pe care l-am moștenit de la înaintașii noștri și pe care urmașii noștri îl vor continua cu mare respect și prețuire. Aceasta este bogăția de care nu te poate despărți nimeni.

     Felicitări organizatorilor!

Mult succes participanților la concurs! Și lectură plăcută celor care vor citi minunatele lucrări ale acestui concurs-festival!”, a precizat deputatul Claudia Gilia.

Conform regulamentului, concurenții care au obținut un premiu la una dintre secțiuni, în edițiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la altă secțiune, iar premiile vor fi acordate în cadru festiv, la Târgoviște, pe data de 3 noiembrie, lucrările premiate fiind publicate într-un volum editat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

leave a reply